HPHC: diensten op maat

Van bedrijfsarts en arbeidsdeskundige tot preventief medisch onderzoek, trainingen en handige software voor verzuimregistratie.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van HPHC


“Lifestyle onder de loep”

Uw werknemers zijn gezond en dat wilt u graag zo houden. Belangrijk is om te weten welke risico’s er zijn. Werkt uw personeel veilig? Hoe zit het met hun lifestyle? Zijn er andere risico’s? Het Preventief Medisch Onderzoek van HPHC spoort eventuele knelpunten vroegtijdig op en is daarom een krachtig middel om ziekte en daaruit voortvloeiende arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

HPHC voert het PMO uit met partner NIPED. Het onderzoek is wetenschappelijk onderbouwd en biedt helder advies aan zowel werkgever als werknemer. Het hele traject wordt begeleid door een geregistreerde bedrijfsarts van HPHC.
 

 

PMO voor werkgevers

U krijgt inzicht in de dagelijkse arbeidsgerelateerde risico’s. Ook wordt duidelijk of er sprake is van een verhoogde kans op uitval.

Hoe werkt het?
In een rapportage wordt op bedrijfsniveau omschreven wat de risico’s zijn. Individuele uitslagen van medewerkers die aan het onderzoek hebben meegedaan worden niet aan de werkgever of verzekeraar teruggekoppeld in verband met privacy-overwegingen.

Nu u weet wat de risico’s zijn, kunt u samen met HPHC een effectief en gericht gezondheidsbeleid ontwikkelen voor zowel de korte als de lange termijn. Dat gebeurt mede op basis van het door HPHC ontwikkelde Preventiemodel©.
 

PMO voor werknemers

Uw medewerkers staan even stil bij hun gezondheid. Voel ik me goed? Wat voor effect heeft mijn lifestyle op mijn werk? En andersom? Wanneer ben ik in balans? Werknemers leren hoe ze gezond(er) kunnen leven en werken en krijgen een motiverend advies op maat. Blijkt iemand ongezonder dan gedacht? Dan volgt een consult met de bedrijfsarts van HPHC om te bepalen hoe klachten snel tot het verleden behoren.
 
 
 

 

PMO in het kort:

  • Positive Return on Investment [1] [2]. Oftewel: investeren in een onderzoek resulteert vaak in kostenbesparing of zelfs winst. Gezond personeel valt minder uit en is productiever
  • 70% van de deelnemers staat na het onderzoek meer open voor een gezondere lifestyle.
  • Meer dan 67% onderneemt ook daadwerkelijk actie. Ze zijn duidelijk gezonder en melden zich minder vaak ziek. 
  • 1 op de 3 mensen heeft een verhoogd gezondheids- en verzuimrisico waarvoor gratis effectieve interventies worden aangeboden[3] [4] [5] [6]
  • Het PMO voldoet aan alle wettelijke verplichtingen en de laatste wetenschappelijke inzichten.
  • Korte doorlooptijd.
  • Het onderzoek wordt in sommige gevallen gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.
 

[1] Atos Consulting.Synergie in de keten van zorg en sociale zekerheid: utopie of realiteit? 2008
[2] Vos de A. Sturen op het PreventieKompas. Gids voor personeelsmanagement 2009
[3] TNO rapport 2007
[4] Colkesen BE. Cardiovascular disease risk reduction with an integrated health risk assessment and health promotion program the PreventionCompass program. Neth. Heart Journal. 2009
[5] Niessen M. Short term reduction in absenteeism after implementation of a personalized prevention and early diagnostics program based on integrated, automated risk profiling & health management. Submitted 2009
[6] Colkesen BE. Individualized stepped care prevention based on voluntary risk profiling; a promising approach to battle the chronic disease burden. ESC Barcelona 2009
[7] Kraaijenhagen RK. Geintegreerde risicoprofilering inclusief de preventieparadox. Prevent 2009