HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Werkgever negeert suikerpatiënt

Geplaatst op 18.1.2012
Werkgevers doen te weinig voor medewerkers met diabetes. Dat meldt de Telegraaf. Terwijl steeds meer Nederlanders te dik worden, kan dat leiden tot problemen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat inmiddels meer dan de helft van de Nederlanders te dik is. Veertien procent van de vrouwen lijdt zelfs aan extreem overgewicht, obesitas. Bij de mannen is dat dertien procent. Volgens het RIVM heeft de toename van het overgewicht grote gevolgen voor de volksgezondheid. Het aantal mensen met hart- en vaatziekten en diabetes neemt toe.

Werkgevers zijn daarop nog nauwelijks ingespeeld, blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel. Een derde van de werkgevers geeft aan geen structurele maatregelen te nemen om werknemers met diabetes te steunen. Volgens de onderzoekers is het bij suikerziekte vooral belangrijk dat werknemers regelmaat krijgen van hun werkgever.

Maatregelen

Maatregelen die werkgevers kunnen nemen zijn het aanpassen van onregelmatige werktijden, geen nachtdiensten geven, pauzes inlassen en thuiswerken. Maar volgens Nivel zijn werkgevers daar nog niet goed op ingespeeld en zou het goed zijn om de rol van de bedrijfsarts te versterken. "Deze komt meestal pas in beeld wanneer er sprake is van verzuim bij werknemers met diabetes. Bedrijfsartsen spreken werknemers met diabetes zelden over preventieve activiteiten, zoals bewegen en gezonde voeding", aldus onderzoekster Liset van Dijk in De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf, RIVM


Geplaatst in: Preventie