HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Werk en privé bij meeste werknemers in balans

Geplaatst op 6.10.2011

De meeste werknemers in Nederland hebben een gezonde balans gevonden tussen hun werk en hun privéleven. In een onderzoek van Mercer zegt 64 procent tevreden te zijn over de indeling van hun dag. De mogelijkheid tot flexibel werken blijkt daarin belangrijk te zijn.   

Bij iets meer dan de helft van de bedrijven krijgen de medewerkers de mogelijkheid om zelf hun werktijden in te delen. Arnout Korteweg van Mercer: "Flexibiliteit zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Werknemers en werkgevers verwachten van elkaar een flexibele opstelling als het gaat om werktijden." Volgens hem speelt het arbeidsvoorwaardenpakket ook een rol. "De mogelijkheid tot het uitruilen van geld voor tijd, tijd voor geld, tijd voor tijd of een combinatie van de drie wint aan terrein."

De meeste werknemers (62%) vinden de hoeveelheid werk die ze moeten verrichten redelijk. Vijf jaar geleden was dat nog 83%

Jongeren combineren het best

Hoe tevreden mensen zijn over de balans tussen werk en privéleven hangt sterk af van hoe oud iemand is. Jongeren tussen 16 en 24 zijn het best in staat om werk en privé te combineren, 70% geeft aan dat dit geen problemen oplevert. Mensen van 35 tot 44 jaar hebben de meeste moeite met het vinden van de balans: 60 procent zegt tevreden te zijn. Korteweg: "Stress is nog steeds een van de belangrijkste factoren die zorgen voor uitval van medewerkers. De juiste werk-privé balans kan dit verhelpen en zorgt ook voor meer tevreden werknemers. Het is belangrijk in kaart te brengen wat de behoeftes zijn. Door hierop in te spelen houd je de werknemerspopulatie optimaal aan het werk."

De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen uw medewerkers fit en in balans te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren over de mogelijkheden.

  Bron: Mercer