HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Wajongers in trek op arbeidsmarkt

Geplaatst op 11.5.2011

Steeds meer bedrijven nemen jonggehandicapten in dienst. Dat meldt de Telegraaf. De lijst met bedrijven die iemand uit de Wajong aannemen, wordt volgens de krant steeds groter. De oorzaken: subsidie, de verwachte krapte op de arbeidsmarkt en het aan populariteit winnende maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Onlangs sprak supermarktketen C1000 met uitkeringsinstantie UWV af dat er bij alle 397 vestigingen een Wajonger aan de slag kan. Er zijn volgens de supermarkt al ruim voldoende aanmeldingen binnen om alle plekken op te vullen. Niet alleen C1000 biedt arbeidsgehandicapten een baan, ook Albert Heijn, KPN, Connexxion, NS, Ikea en het UWV zelf doen het. In 130 cao’s zijn al afspraken gemaakt over het in de dienst nemen van Wajongers.

Subsidie

Een belangrijke reden voor bedrijven om jonggehandicapten een werkplek te bieden is de subsidie die daaraan is gekoppeld. De overheid springt bij in de loonkosten en de werkgevers krijgen de eerste drie jaar een korting op de premies voor sociale verzekeringen. De werknemer kan dus een stuk goedkoper zijn, maar daar staat tegenover dat hij/zij vaak minder hard kan werken. Bovendien moet een Wajonger extra worden begeleid, dat kost tijd. Maar met de verwachte krapte op de arbeidsmarkt kunnen bedrijven alle handen straks goed gebruiken, bovendien zijn steeds meer ondernemers bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

‘Het kan beter’

Als het aan het kabinet ligt, kan er nog wel een tandje bij. Staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken): "Het is jammer om zoveel arbeidspotentieel onbenut te laten."

Bron: Telegraaf

 Beluister hier een discussie over het aannemen van Wajongers op Radio1 


Geplaatst in: