HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Verzuim door schulden neemt toe

Geplaatst op 31.12.2012
Steeds meer werknemers melden zich ziek omdat ze schulden hebben. Bijna tachtig procent van de werkgevers kampt met deze problematiek. De mensen die hier onder gebukt gaan, blijken minstens twintig procent minder productief dan hun collega’s die geen financiële zorgen hebben, aldus het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) op BNR Nieuwsradio.

Financiële problemen kunnen er tegenwoordig steeds vaker de oorzaak van zijn dat medewerkers zich ziek melden. De financiële crisis kan hieraan ten grondslag liggen, of bijvoorbeeld een echtscheiding. De betreffende medewerkers zijn minder geconcentreerd, sneller afgeleid en presteren dus minder, volgens het Nibud. Ze zijn twintig procent minder productief en het ziekteverzuim wordt door de werkgevers geschat op negen dagen of meer. Daarbij krijgen de werkgevers ook te maken met extra papierwerk door loonbeslagen. Sommige werkgevers ondersteunen werknemers met schulden, zoals VolkerWessels. Het bouwbedrijf biedt werknemers een speciaal opgeleid ‘maatje’ aan, die ondersteuning biedt. Daarbij is het van belang om een bedrijfssfeer te creëren waarin de medewerkers zich niet hoeven te schamen om over hun financiële problemen te praten.

Luister hier naar Annemarie Koop (Nibud) op BNR Nieuwsradio

Luister hier naar Leen van Dijke van VolkerWessels op BNR Nieuwsradio

Geplaatst in: Arbo