HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

TNO: Aanpak bedrijfsongevallen kan beter

Geplaatst op 8.11.2011

Werkgevers die hebben geïnvesteerd in het voorkomen van arbeidsongevallen zien hun inspanningen beloond. Het aantal ongelukken op het werk is de afgelopen vier jaar niet gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Toch is er volgens Paulien Bongers van TNO nog werk aan de winkel. "De lijn moet naar beneden. Elk ongeluk is er een te veel."

In 2009 werden in ons land naar schatting 218.000 werknemers het slachtoffer van een arbeidsongeval met geestelijk of lichamelijk letsel en verzuim als gevolg. 77.000 mensen belandden op de eerste hulp, 4300 werden opgenomen in het ziekenhuis. 85 mensen overleefden het ongeluk niet.

De kans om gewond te raken tijdens het werk is 3,1 procent. Dat percentage is in de periode 2005-2009 stabiel gebleven. Binnen bepaalde sectoren zijn er echter wel stijgingen geweest. Vooral bij financiële instellingen en in het onderwijs lopen werknemers meer risico op een bedrijfsongeval.  Mensen die in de horeca of in de handel werken, raakten juist minder gewond.

Tijdsdruk

Innovatiedirecteur Bongers van TNO:  "Werknemers onder hoge tijdsdruk laten werken brengt risico’s met zich mee. Betere planning leidt tot meer veiligheid. Laat werknemers ook zelf nadenken en verantwoording nemen. Bewaak tevens goede omgangsvormen met respect voor elkaar, want ongewenst gedrag van collega’s, leidinggevenden, patiënten, klanten of leerlingen leidt ook tot brokken."

Bongers zegt met werkgevers, vakbonden en brancheorganisaties om tafel te willen. "Zo kunnen we meer zicht krijgen op de risico’s in hun specifieke situatie en om uit te leggen met welke maatregelen en beleid ze de risico’s terug kunnen dringen."

Weten hoe u als werkgever bedrijfsongevallen kunt voorkomen? De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen u met uw veiligheidsbeleid. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Bron: TNO


Geplaatst in: Arbo