HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Ruzie op het werk door Sinterklaasfeest

Geplaatst op 4.12.2011

"Moet jij niet met Sinterklaas terug zijn in Spanje?". Deze zin in een Sinterklaasgedicht aan een medewerker kwam een werkgever vorig jaar duur te staan. De medewerkster klaagde hem aan voor discriminatie en hij moest een flinke ontslagvergoeding betalen. Voorbeelden als deze zijn er legio, aldus Michael Kruyswijk van de JuroFoon.

"Sinterklaasgedichten worden vaak aangegrepen voor onderlinge wraakacties", zegt Kruyswijk. En dat pakt geregeld verkeerd uit. Gekscherende gedichten die worden opgevat als een regelrechte belediging: de schrijver loopt een reële kans op conflicten of zelfs om zijn baan erdoor te verliezen volgens Kruyswijk. Meestal zat het dan al niet goed meer tussen baas en werknemer, in de meeste gevallen is er al een waarschuwing gegeven.

De druppel

Als een zaak voor de rechter komt, wordt altijd gekeken naar de omstandigheden waarin een grap is gemaakt. "Bij een Sinterklaasgedicht is het aannemelijk dat de gevolgen niet zo zwaar zullen tellen, maar bij een verslechterde arbeidsrelatie kan dit wel de druppel zijn. Een werkgever kan zich beroepen op bijvoorbeeld slecht werknemerschap," aldus jurist Michael Kruyswijk van JuroFoon.

 Bron: JuroFoon


Geplaatst in: Arbo