HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Re-integratietraject gaat nog vaak fout

Geplaatst op 15.8.2011

Eén op de tien werkgevers gaat niet adequaat om met langdurig zieke werknemers. Dat blijkt volgens het Financiële Dagblad uit cijfers van het UWV. Werkgevers hebben meer verantwoordelijkheden als het gaat om re-integratie dan ze zelf soms beseffen.    

Als een werknemer twee jaar ziek is, beoordeelt de uitkeringsinstantie of werkgever en werknemer er samen genoeg aan hebben gedaan om weer aan de slag te kunnen, binnen of buiten het bedrijf. Bijna 10 procent blijft in gebreke, meldt het UWV. Zij krijgen een loonsanctie opgelegd en moeten het salaris nog maximaal een jaar doorbetalen. Werkgevers die er wel alles aan hebben gedaan om de werknemer te laten re-integreren, hoeven na twee jaar geen loon meer door te betalen en kunnen de medewerker laten gaan.

In het Financiële Dagblad zegt arbeidsdeskundige Cees Spaans van het UWV in Goes dat werkgevers wel steeds meer beseffen dat ze actief aan de slag moeten met zieke werknemers. Volgens hem wordt steeds vaker een deskundigenoordeel aangevraagd, waarmee duidelijk wordt of de werkgever op het goede spoor zit of dat er meer moet worden gedaan. Spaans benadrukt in de krant dat de bewijslast bij de werkgever ligt en dat die verantwoordelijk is voor een transparant dossier. Ook moet er goed op worden gelet dat de ingehuurde bedrijfsarts of arbodienst vakbekwaam is. Als dat niet zo blijkt te zijn, blijft de werkgever verantwoordelijk.

HPHC is een arbodienst met geregistreerde bedrijfsartsen die hun weg kennen binnen de regelgeving van het UWV. HPHC begeleidt re-integratietrajecten van a tot z.

Bron: FD

Lees hier het verhaal van havenwerker Ton


Geplaatst in: Re-integratie