HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Re-integratie na ernstige ziekte neemt toe

Geplaatst op 30.1.2012
Veel kankerpatiënten ondervinden problemen met de terugkeer naar hun werk. Dat meldt Trouw. Om re-integratie te verbeteren, heeft het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) een revalidatieprogramma opgezet: Herstel & Balans. In samenwerking met de huisarts, de specialist en de bedrijfsarts kunnen werkgevers het mogelijk maken dat werknemers met kanker zoveel mogelijk aan het werk blijven.

Zo’n 400.000 Nederlanders leven met kanker en de gevolgen ervan. Ze willen meestal graag werken, het is voor velen een bron van plezier, zingeving en een manier om sociale contacten te hebben. Terugkeren naar de werkvloer na een behandeling gaat echter vaak niet zonder slag of stoot. Dat heeft volgens het IKNL te maken met de ziekte zelf, maar ook met het feit dat er op het werk soms onvoldoende aandacht voor kanker is en dat er te weinig over wordt gecommuniceerd. Het IKNL heeft daarom een programma op zo'n 65 verschillende locaties in Nederland opgezet. Door middel van lichaamstraining en psycho-educatie in groepsverband, zorgt het programma ervoor dat kankerpatiënten hun leven weer kunnen oppikken.


Samenwerking

Onder de beroepsbevolking heeft 1 op de 79 mannen te maken gehad met kanker. Bij vrouwen is dat 1 op de 38. Volgens het IKNL blijft het aantal mensen dat leeft met kanker en de gevolgen ervan stijgen. Tegelijkertijd willen steeds meer kankerpatiënten blijven werken tijdens hun behandeling. Volgens het IKNL kan dat in nauwe samenwerking met de huisarts, de specialist en de bedrijfsarts enerzijds, en de werknemer en de werkgever anderzijds.
Het revalidatieprogramma is onlangs uitgebreid met onder andere een module arbeidsre-integratie.

Bron: Trouw, IKNL

Geplaatst in: Re-integratie