HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Personeelstekort dreigt, ondanks recessie

Geplaatst op 18.10.2010 door HPHC

"Werkgevers zitten in een spagaat"

 
Werkgevers moeten zorgen dat ze zoveel mogelijk personeel vasthouden. Nu is er weliswaar nog sprake van economische recessie en oplopende werkloosheid, maar binnen een paar jaar dreigt er een tekort aan personeel. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Berenschot onder 800 HR-professionals.
 
“Werkgevers in Nederland zitten in een spagaat”, zegt onderzoeker Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot op radio 1. “Werkgevers zijn enerzijds druk bezig met het afslanken van het personeelsbeleid, terwijl ze aan de andere kant beseffen dat er een tijdbom tikt.” Binnen vier à vijf jaar gaat die tijdbom af, is de verwachting.
 

Spannend

Volgens Van der Spek ontstaat er medio 2015 een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. “Bedrijven moeten zich nu al afvragen: hebben we voldoende medewerkers om de krapte te vullen straks? Dat wordt spannend.” En lastig. Veel bedrijven hebben het op dit moment moeilijk vanwege de economische recessie en zien zichzelf genoodzaakt mensen te ontslaan. Toch is het volgens Van der Spek goed dat men zich bewust is van het probleem. “Ook in de politiek zie je dat terug. Het onderwerp wordt benoemd in het regeerakkoord en in de troonrede.”
 
De trend wordt nu al langzaam zichtbaar. Dit jaar geeft een kwart van de ondervraagden aan problemen te ondervinden bij het invullen van vacatures, voor het komende jaar stijgt dit aantal tot 32%. HR-professionals verwachten vooral moeilijkheden in ICT techniek & onderhoud en financiële zaken.
 

Flexibel beleid

Het is daarom belangrijk volgens van der Spek om actief aan de slag te gaan met een flexibel personeelsbeleid. Samen met werknemers bekijken hoe het bedrijf door de crisis kan worden geloodst. Een werknemer die zijn baan kan behouden als hij vakantiedagen inlevert, bijvoorbeeld. Maar het is niet alleen aan de werkgevers en werknemers volgens Van der Spek. “Ik hoop van ganser harte dat de politiek op dit gebied concreter actie gaat ondernemen.”
 
 
Bronnen: www.performa.nl, radio 1

Geplaatst in: Arbeidsmarkt