HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Ongelukkig in je baan door gebrek aan zelfinzicht

Geplaatst op 5.4.2012

Werknemers die ongelukkig zijn in hun baan, weten vaak niet waarom. Het ontbreekt hen vaak aan zelfinzicht, meldt Intermediair.

Volgens hoogleraar ontwikkelingspsychologie Jaap Denissen zegt dat dat problemen kan veroorzaken tijdens iemands loopbaan.  "Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen verrassend weinig zelfinzicht hebben", aldus Denissen op Intermediair.nl. "Wie ze denken te zijn, komt niet overeen met hoe ze echt zijn. Er zijn mensen die denken enorm prestatiegericht te zijn en dat in hun werk ook te moeten zijn, maar het eigenlijk helemaal niet zijn. Dat maakt hen ongelukkig, maar ze weten niet waarom."

Volgens de hoogleraar dienen assessments, coachtrajecten en loopbaanadviesboeken geen doel, onder meer omdat er te veel in algemene termen wordt gesproken. Een belangrijk middel tot zelfinzicht om zo de juiste carrièrekeuzes te kunnen maken, is volgens Denissen het kijken naar de reactie van anderen. Ook loont het om jezelf langdurig te monitoren aan de hand van vragenlijsten.  

Bron: Intermediair.nl


Geplaatst in: Arbo, Preventie, Re-integratie