HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Omgaan met ongezond personeel: hoe doe je dat?

Geplaatst op 16.2.2012
Werkgevers voeren vaak een ongezonde levensstijl van personeel aan als ze van de betrokken medewerker af willen. Dat zegt bedrijfsarts Bas Albers van arbodienst HPHC bij Intermediair. Iemand wordt afgerekend op zijn overgewicht of zijn vele roken, terwijl naar het functioneren moet worden gekeken, zegt hij. De bedrijfsarts geeft bij Intermediair tips voor het omgaan met ongezond personeel.
 
Albers: "Als je iemand wilt ontslaan, gaat het om het functioneren en niet om het BMI van de persoon. Zet dus in een gesprek in op het functioneren en benoem de signalen: de medewerker is bijvoorbeeld chagrijnig en werkt moeilijk met collega's samen."

De medewerker zelf is natuurlijk uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn eigen levensstijl, maar volgens bedrijfsarts Albers kunnen werkgevers ze daarin wel sturen. Door het aanbieden van vitaliteitsprogramma’s en check-ups bijvoorbeeld, en door uit te leggen waarom je als werkgever niet wilt dat mensen in hun pauze frikadellen gaan staan bakken.

Verder is het volgens de bedrijfsarts van HPHC belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin medewerkers durven te praten over gezondheidsproblemen die zijn ontstaan door ongezond gedrag. Dat kan door een mentale en fysieke check aan te bieden die door een onafhankelijke derde worden afgenomen. Bedrijfsarts Albers: "Ook de vrolijke dikkerd die nu nog prima functioneert, maar waarvan je bang bent dat hij over vijf jaar voor verzuim gaat zorgen, wordt op deze manier bewust van zijn leefstijl en de eventuele gevolgen daarvan."
 
Bron: Intermediairpw.nl
 

Een ongezonde leefstijl is geen privézaak van de werknemer, vindt veertig procent van de werkgevers.

Geplaatst in: Preventie, Werk en lifestyle