HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Natuur verlaagt ziekteverzuim

Geplaatst op 22.5.2012

Werknemers die veel tijd doorbrengen in een groene omgeving, melden zich minder vaak ziek. Investeringen in planten, bloemen en bomen leiden uiteindelijk tot een flinke besparing op de zorgkosten en het ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek van KPMG.

"Door meer groen aan te leggen in stedelijke gebieden voelen  bewoners zich prettiger en gaan ze meer bewegen", aldus het onderzoeksrapport. De aanleg van meer groen kan er volgens KPMG dan ook toe leiden dat mensen zich minder vaak ziek melden.

Uit de berekeningen van KPMG blijkt dat het aanleggen van 10% meer groen in de Nederlandse woonomgeving een besparing van zo’n 400 miljoen euro op de kosten van zorg en ziekteverzuim zou kunnen opleveren. Het aantal ziekmeldingen zou omlaag gaan met 57.000, wat werkgevers 328 miljoen euro zou besparen. Meer groen in hun omgeving heeft volgens KPMG vooral een positief effect op mensen met depressies en angststoornissen.

Overigens moeten de geschatte besparingen op de kosten van zorg en ziekteverzuim volgens de organisatie vooral worden gezien als een aanmoediging om dit beleidsterrein nader te onderzoeken.  

Bron: KPMG

 Lees het hele rapport hier 


Geplaatst in: Preventie, Werk en lifestyle