HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Minder verzuim door getrainde manager

Geplaatst op 22.9.2011
Bedrijven die hun managers trainen in verzuimmanagement zien hun ziekteverzuim dalen. Dat blijkt uit Brits onderzoek van XpertHR.
 
Bij tweederde van de organisaties die lijnmanagers een cursus bieden melden medewerkers zich minder vaak ziek dan voorheen. Bijgespijkerde managers hebben meer zelfvertrouwen om problemen rond verzuim actief aan te pakken, zo blijkt uit het onderzoek.

Twintig procent van de 178 onderzochte organisaties spreekt van een aanzienlijke afname van het ziekteverzuim, 68 procent meldt ‘enige afname’. Slechts tien gaf aan dat de training in verzuimmanagement geen verschil maakte. Volgens XpertHR-onderzoeker Charlotte Wolff lukt het lijnmanagers niet altijd om precaire onderwerpen te bespreken met het personeel. Op personelltoday.com zegt ze: "Ze zijn zenuwachtig of niet goed op de hoogte van het arbeidsrecht. Een training met discussies en praktijkvoorbeelden kan ze zelfvertrouwen geven."


Populaire zaken

 
Verder krijgen de managers door een cursus meer begrip voor het verzuimbeleid en weten ze hoe ze het moeten aanpakken, meldt het onderzoek. De onderzoekers bekeken ook welke zaken het vaakst aan bod komen tijdens verzuimmanagementtrainingen, een top 4:
  1. Organisatiebeleid (99%)
  2. Terug-naar-het-werk-interviews (99%)
  3. Afwezigheid registreren (97%)
  4. Communiceren met medewerkers (92%).
HPHC is een gecertificeerde arbodienst die maatwerk trainingen biedt voor managers en leidinggevende op het vlak van duurzame inzetbaarheid, begeleiding van verzuim en preventie.
 
 Bron: XpertHR