HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Minder beroepsziektenclaims

Geplaatst op 20.7.2011

Een trucker met een stukgetrilde rug die 30.000 euro schadevergoeding krijgt omdat werkgever DHL niet had gezorgd voor een goede stoel in zijn vrachtwagen: een zeldzame triomf die deze week in de meeste nieuwsrubrieken wel voorbij kwam.  Toch komen beroepsziektenclaims steeds minder voor, meldt het Verbond van Verzekeraars. Volgens het collectief blijkt uit cijfers dat er vooral minder claims worden ingediend die zijn gerelateerd aan asbest. De muisarm blijft echter onverminderd aanwezig.

Mensen die ziek worden omdat ze tijdens hun werk in aanraking zijn gekomen met asbest: ze vertegenwoordigen met 69 procent nog altijd het overgrote deel van het totaal aantal beroepsziektenclaims. Maar daarin lijkt verandering te komen: het aantal asbestclaims daalde vorig jaar met ruim een kwart, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Zowel verzekeraars als bedrijfsartsen krijgen minder meldingen over asbestziekten. Volgens het Verbond van Verzekeraars kan dit komen doordat er veiliger wordt gewerkt en doordat er steeds minder mensen ziek worden door asbest.

Meer muisarmen

De dalende trend geldt niet voor de muisarm. Het aantal RSI-claims stijgt: in 2010 waren het er vijftien meer dan in het jaar ervoor. Ook al betreft het hier slechts vijf procent van het totaal aantal gemelde beroepsziektenclaims, toch wil dat volgens het CVS niet zeggen dat de muisarm een ondergeschikte beroepsziekte is, meldt het Verbond van Verzekeraars. In 2009 meldden 3300 mensen zich met RSI-klachten, dat is een derde van het totale aantal geaccepteerde meldingen bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Slechts 0,4 procent wordt uiteindelijk een daadwerkelijke claim. Volgens het Verbond van Verzekeraars wordt de rest van de meldingen over het algemeen door werkgever en werknemer zelf verholpen, bijvoorbeeld door aanpassing van de werkomgeving. Ook kan het zijn dat een werkgever niet automatisch aansprakelijk wordt gehouden voor klachten die een werknemer opdoet tijdens het werk. De werknemer moet dit zien te bewijzen en daarvoor gelden strenge eisen. Veel werknemers zien hiervan af omdat dit een lastig proces is en omdat ze de confrontatie met hun werkgever niet aandurven. Daarom pleit het Verbond van Verzekeraars voor een directe verzekering voor beroepsziekten. "Met zo’n verzekering is het hebben van een beroepsgerelateerde aandoening voldoende om een uitkering te ontvangen en hoeft er geen juridisch getouwtrek over de aansprakelijkheid plaats te vinden." Dit zou betekenen dat de wet moet worden aangepast.  

De bedrijfsarts van HPHC helpt bij het voorkomen van beroepsziekten. Lees meer over ons Preventiemodel of neem vrijblijvend contact met ons op. HPHC is een maatwerk Arbodienst.

Bron: Verbond van Verzekeraars


Geplaatst in: