HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Migraine kost werkgevers miljoenen

Geplaatst op 28.6.2011

Jaarlijks kost hoofdpijn werkgevers 5,4 miljoen arbeidsdagen. Migraine veroorzaakt zo een kostenpost van 1,7 miljard euro, meldt de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten (NVvHP). De ziekte is vaak lastig te herkennen en stuit op veel onbegrip bij werkgevers.

"Een schokkende conclusie", aldus de NVvHP. "Migraine is door de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als een van de 12 meest invaliderende aandoeningen. Helaas wordt in 33% van de gevallen migraine nog niet herkend, wat leidt tot veel ziekteverzuim." Volgens de vereniging is migraine echter goed te behandelen. Goede informatie aan bedrijfsartsen kan veel leed voorkomen en veel geld besparen. 

Genetisch bepaald

Het zijn vooral vrouwen die verzuimen, met 3,3 miljoen dagen ten opzichte van 2,1 miljoen dagen bij de mannen. Uit recent onderzoek van de Harvard Medical School blijkt dat dat genetisch is bepaald. De resultaten zijn mogelijk een doorbraak in de aanpak van migraine, volgens de onderzoekers kan er nu eindelijk worden gezocht naar een effectieve behandeling. Tot nu toe leken de hoofdpijnaanvallen zich bij elke patiënt op een andere manier te manifesteren, waardoor een universele behandeling zinloos leek. Volgens de onderzoekers kan er nu toch gericht worden gezocht naar een behandelingsmethode of zelfs naar een aanpak die migraine kan voorkomen.

De bedrijfsartsen  van HPHC adviseren u over het omgaan met medewerkers die vaak kampen met migraine. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Bron: Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatinten


Geplaatst in: