HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Menopauze in bedrijfsleven onderschat

Geplaatst op 19.10.2011

Opvliegers, buikpijn maar ook concentratieproblemen of zelfs depressies: vrouwen in de overgang lopen een groot risico op ziekteverzuim. Jaarlijks kost de menopauze het Nederlandse bedrijfsleven miljoenen euro’s, blijkt uit onderzoek van bedrijfsarts Mariëlle van Aalst en gynaecoloog Henk Oosterhof.

Hun bevindingen verschenen onlangs op het gezaghebbende Amerikaanse magazine Menopause. Volgens de onderzoekers wordt een derde van het ziekteverzuim bij gezonde vrouwen veroorzaakt door overgangsklachten. 

Volgens bedrijfsarts Van Aalst betekent het beter begeleiden van vrouwen in de menopauze het besparen van veel geld. „De overgang betreft een hele groep vrouwen tussen de 45 en 60 jaar die participeren in het arbeidsproces. Soms zitten vrouwen van enkele dagen tot maanden in de ziektewet. We kunnen wel zeggen: het hoort erbij, of er grapjes over maken, maar het heeft een hele grote invloed op hun leven. Stel je maar voor dat je al vier dagen niet slaapt. Dan zit je er op een gegeven moment echt doorheen", concludeert gynaecoloog Oosterhof in dagblad Spits.  

Als vrouwen hun leefstijl aanpassen, anders gaan eten en medicijnen gebruiken, kan er volgens de onderzoekers veel winst worden behaald.

De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen uw medewerkers fit en gezond te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Bron: Spits


Geplaatst in: Arbo