HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Meer conflicten door het Nieuwe Werken

Geplaatst op 1.8.2011

Wie zelf bepaalt waar en wanneer hij werkt, loopt een groter risico op een conflict met de werkgever. Arbeidsrechtdeskundigen zeggen in het Dagblad van het Noorden  dat het Nieuwe Werken tot meer arbeidsconflicten leidt.

Volgens de deskundigen werken steeds meer mensen vaak thuis of delen ze zelf hun uren in, maar worden daarover geen goede afspraken gemaakt met de werkgever. Daniëlle Dubbel van de Arbeidsrechtfabriek zegt in de krant: "Duidelijke richtlijnen voor het werken buiten de kantoormuren ontbreken vaak. Dat leidt tot onenigheid over de rechten en plichten van thuiswerkers."

Controle

Werkgevers zouden de arbeidsvoorwaarden nog niet goed hebben aangepast op het Nieuwe Werken. Bovendien is er op kantoor meer toezicht en controle, waardoor er minder snel een conflict ontstaat. Ook is het voor veel werkgevers niet duidelijk wat hun rechten en plichten zijn. In hoeverre ben je als werkgever bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een ergonomische thuiswerkplek? En kun je als je thuis werkt even de deur uit voor een boodschap? De juristen van de Arbeidsrechtfabriek krijgen daar steeds meer vragen over, meldt het Dagblad van het Noorden.

Verantwoordelijk

Volgens Daniëlle Dubbel draagt de werkgever een grote verantwoordelijkheid voor de begeleiding van personeel dat thuis werkt. Ze verwijst naar een rechtszaak die onlangs plaatsvond, waarin een ontslagen werknemer zijn baas voor de rechter had gesleept. Die verlengde z’n contract niet omdat de werknemers volgens de werkgever thuis niet genoeg uren had gewerkt. Daarom kreeg de werknemer in kwestie ook minder salaris. De rechter gaf de werknemer gelijk omdat er geen duidelijke afspraken waren gemaakt. Bovendien, zo oordeelde de rechter, had de werkgever beter moeten opletten en meer contact met de werknemer moeten hebben terwijl deze thuis werkte.

 Bron: Dagblad van het Noorden

Op zoek naar een flexibele arbodienst? De bedrijfsartsen van HPHC leveren maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op.