HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Langer doorwerken door Het Nieuwe Werken

Geplaatst op 17.6.2011

Mensen die zelf bepalen wanneer en waar ze werken, werken langer door. Dat staat in de Arbobalans die staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken) deze week aanbood aan de Tweede Kamer. Het zogenoemde Nieuwe Werken resulteert overigens niet in een lager ziekteverzuim.

Mensen worden door Het Nieuwe Werken gestimuleerd om langer door te werken, maar voelen zich even gezond als andere werknemers. Ook is er sprake van evenveel verzuim. Uit de Arbobalans 2010 blijkt verder dat steeds meer mensen kunnen en willen doorwerken tot hun 65e. In vier jaar tijd is dit aantal verdubbeld tot 26 procent.

'Goede arbeidsomstandigheden'

De meeste werknemers zijn tevreden over de arbeidsomstandigheden. Toch doen werkgevers er volgens veel medewerkers nog te weinig aan om de werkdruk te verlagen. Een te hoge werkdruk en het maken van herhalende bewegingen worden genoemd als meest voorkomende arbeidsrisico's. 

Minder en korter verzuim

Het ziekteverzuim daalt al jaren en werknemers melden zich minder lang ziek. In 2005 waren werknemers gemiddeld 8,7 werkdagen ziek, in 2009 was dat 7,2 werkdagen. De meeste mensen melden zich nog steeds ziek met griep. De duur van het verzuim wordt vooral bepaald door het al dan niet hebben van psychische klachten: bijna één op de zes verzuimdagen wordt daardoor veroorzaakt.

Bron: Volkskrant, Rijksoverheid.nl

  Lees de Arbobalans hier