HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Korter ziekteverzuim door bundeling krachten

Geplaatst op 20.12.2010
Betere samenwerking kan jaarlijks 0,5 miljard euro besparen

Zieke werknemers kunnen sneller weer aan het werk als er beter wordt samengewerkt door zorgverleners en werkgevers. Ook raken minder mensen arbeidsongeschikt en stijgt de arbeidsparticipatie. De kostenbesparing kan oplopen tot een half miljard euro per jaar.

Dat stelt Hoogleraar Sociale Geneeskunde Han Anema. Hij deed onderzoek aan het VUmc in Amsterdam, waaruit bleek dat intensieve samenwerking tussen alle zorgverleners leidt tot een snellere re-integratie van zieke en arbeidsongeschikte werknemers.

Belangrijke rol voor werkgevers

Zo werden werknemers die al lange tijd thuis zaten met rugklachten behandeld door een team van bedrijfsartsen, medisch specialisten en fysiotherapeuten. Daardoor konden ze vier maanden eerder weer aan de slag, wat per persoon 7000 euro aan een uitkering scheelde. Elke geïnvesteerde euro in dit samenwerkingsverband werd zo 26 euro waard.

Volgens Anema moeten huisartsen gaan samenwerken met bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. Ook is er een belangrijke rol weggelegd voor de werkgevers: die moeten volgens Anema passend werk bieden aan zieke werknemers.

Meer aandacht voor arbeidsparticipatie

Anema stelt verder dat de Eed van Hippocrates niet alleen zou moeten bestaan uit de belofte om patiënten te helpen, maar ook uit de belofte dat de arts zijn patiënt zal helpen weer aan het werk te gaan. Het bevorderen van arbeidsparticipatie zou volgens Anema moeten worden opgenomen in het curriculum van medische opleidingen.

Bron: Medicalfacts 


Geplaatst in: