HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Goede leidinggevende net zo belangrijk als salaris

Geplaatst op 19.4.2011

Een leidinggevende waar je goed mee kunt opschieten is voor bijna alle Nederlandse werknemers net zo belangrijk als het salaris. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Ook is het voor de meeste mensen belangrijk om zelf te bepalen wanneer ze werken. 

"Werkinhoud en leidinggevenden zijn net als de harde arbeidsvoorwaarden zoals salaris en werkzekerheid voor werknemers belangrijk", zegt Paulien Bongers, Innovatiedirecteur Arbeid bij TNO. "Werkgevers doen er dus goed aan om ook naar de zachte arbeidsvoorwaarden te kijken." Ook zijn werknemers volgens Bongers blij met voorwaarden die flexibel werk mogelijk maken.

Flexibele werktijden

Deeltijdwerken wordt door 68 procent (heel) belangrijk gevonden. Zelf werktijden bepalen is voor 71 procent doorslaggevend. "Werkgevers doen er dus goed aan om het werk interessant te maken en te houden en leer- en groeimogelijkheden te bieden", zegt Bongers. Worden deze wensen niet vervuld, dan kan dat ten koste gaan van motivatie en gezondheid.

Persoonlijk maatwerk

Uit het TNO-onderzoek blijkt verder dat het belangrijk is dat leidinggevenden persoonlijk maatwerk bieden, vooral aan mensen die zich graag binnen het bedrijf willen ontwikkelen. Het kan voorkomen dat werknemers ontevreden het bedrijf verlaten of burnoutklachten ontwikkelen. "Maatwerk ten aanzien van de persoonlijke ontwikkeling leidt tot betere prestaties van de gehele organisatie", aldus Innovatiedirecteur Paulien Bongers. 

Bron: TNO