HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Eenzaamheid slecht voor bedrijfsresultaten

Geplaatst op 29.1.2012
Een werknemer die in zijn eentje luncht, die niet naar bedrijfsfeestjes komt en die nooit een praatje maakt bij de koffieautomaat. Eenzaamheid op de werkvloer heeft niet alleen gevolgen voor de werknemer in kwestie, maar ook voor het hele bedrijf. Dat meldt de New York Times.

Managers zouden meer aandacht moeten hebben voor eenzaamheid, zeggen onderzoekers van de California State University. Eenzame werknemers presteren minderen, maar halen ook de prestaties van collega’s naar beneden omdat groepsprojecten stroever verlopen.

Volgens de onderzoekers helpt het niet als er meer bedrijfsfeestjes worden georganiseerd om werknemers contact met elkaar te laten maken. Managers zouden werknemers juist meer de ruimte moeten geven om even te kletsen of om samen een extra koffiepauze te nemen. Ook kan het helpen om mensen meer te laten samenwerken aan een project en om een eenzame medewerker vaker uit te nodigen mee te gaan lunchen. "Managers moeten er zorg voor dragen dat hun teams en teamleden in contact staan met elkaar en goed kunnen samenwerken", zegt een onderzoeker.
 

Bedrijfscultuur

Soms ligt het probleem volgens de onderzoekers niet bij individuele medewerkers maar bij de bedrijfscultuur. In een sfeer van wantrouwen en angst is het moeilijk om sociaal contact te maken. Maar ook als dat niet zo is, kan de werkstructuur ervoor zorgen dat werknemers te weinig contact maken.

De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen uw medewerker in balans te blijven. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Bron: New York Times