HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Assertiviteit op je werk kun je trainen

Geplaatst op 30.11.2011

Je grenzen aangeven bij je baas, zonder over je heen te laten lopen of agressief te worden. Veel werknemers hebben daar moeite mee. 89% van de mensen die meededen aan een online onderzoek van het Trimbos-instituut zegt wel eens ‘ja’ te zeggen terwijl ze eigenlijk ‘nee’ zouden willen zeggen. Voor hen ontwikkelde het instituut een ‘sportschool voor de geest’ op internet.

Op de site mentaalvitaal.nl kunnen mensen werken aan hun assertiviteit. ‘Dat we onze lichamelijke conditie moeten onderhouden weten we allemaal. Maar dat we ook onze mentale gezondheid kunnen trainen is minder bekend. Mensen met een goede mentale conditie leven over het algemeen langer, gelukkiger en in een betere gezondheid’, aldus het Trimbos-instituut. Op de website staan oefeningen waarmee bezoekers hun assertiviteit kunnen trainen.

Extra klus

‘We staan allemaal wel eens in situaties waarin er over je grens wordt heen gegaan. Die extra klus op het werk, op de laatste dag voor je vakantie, terwijl je net alles had afgerond’, aldus de initiatiefnemers.  ‘Wat doe jij in dergelijke situaties, en wat zou je willen doen? De frontale aanval of laat je het allemaal over je heen komen? Je kunt ook de derde weg kiezen. Dan zeg je rustig en duidelijk waar het op staat en wat het met je doet.’

De bedrijfarts en van arbodienst HPHC helpen uw medewerkers fit en in balans te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Bron: Trimbos Instituut


Geplaatst in: Arbo