HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Efficiënte verzuimadministratie is essentieel

Geplaatst op 9.3.2013

Uitgelicht: Modernisering Ziektewet

Met ingang van 1 januari 2014 worden werkgevers afgerekend op de lasten als gevolg van ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers met een tijdelijk dienstverband. Verzuim- en schadelastbeperking is financieel gezien essentieel: hoe minder instroom in ZW en WGA hoe minder kosten.

Het is belangrijk om inzicht te krijgen en te houden in het bestand van werknemers met een tijdelijk dienstverband en hierover een goede administratie vanaf 2010 bij te houden en een dergelijke administratie structureel in te bedden in het beleid. Want tijdelijke werknemers in 2010 die in 2012 zijn ingestroomd in de WGA zijn vanaf 2014 bepalend voor de gedifferentieerde premie WGA zoals die door het UWV op basis van de gegevens berekend wordt. Hou ook bij of werknemers een No-Risk-status hebben: zij kunnen niet door het UWV aan de werkgever worden toegerekend. Duidelijkheid naar de tijdelijke werknemers is belangrijk: maak afspraken en leg de contactgegevens vast in verband met eventuele latere re-integratie. Afhankelijk van de sectorpremie per 2014 kan het financieel en organisatorisch interessant zijn om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden; laat u informeren over de mogelijkheden en de consequenties.
 
 Lees meer in ons "Dossier Modernisering Ziektewet"