HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Modernisering Ziektewet: De noodzakelijkheid van een nieuwe wet

Geplaatst op 5.3.2013

Uitgelicht: Modernisering Ziektewet

 
De overheid is al meer dan vijftien jaar bezig om het ziekteverzuim en de arbeidsongeschiktheid terug te dringen. Dat lukt goed voor vaste werknemers. Zo niet bij de zogenoemde vangnetters. Zij zorgen voor meer dan de helft van de instroom in de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), terwijl ze nog niet eens twintig procent van het verzekerdenbestand uitmaken. Volgens de overheid moeten zowel werkgevers als deze werknemers, evenals de uitvoerende instanties geprikkeld worden om dit te veranderen. Daarom is de ‘Wet beperking van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters’ in het leven geroepen. 
 
Het probleem zit bij zieke werknemers met een beëindigd tijdelijk contract, zieke oproepkrachten, uitzendkrachten en werklozen, en zieke werknemers van wie de arbeidsovereenkomst tijdens de proeftijd is beëindigd. Zij vertonen een gemiddeld langer ziekteverzuim, vervallen van de ene uitkering in de andere en hebben een zwakke plek op de arbeidsmarkt. Daarom moeten er volgens de overheid meer prikkels komen voor de ziektewet-gerechtigden, werkgevers en uitvoerders.
 
 Lees meer in ons "Dossier Modernisering Ziektewet".