HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Kabinet investeert in gezondheid werknemers

Geplaatst op 2.4.2012

Minister Kamp van Sociale Zaken trekt ruim vier miljoen euro uit om ervoor te zorgen dat werknemers gezond langer kunnen doorwerken. Vandaag gaf hij het startsein voor een campagne  over duurzame inzetbaarheid.

Honderden bedrijven en organisaties doen mee aan het project, waarin wordt geïnvesteerd in mobiliteit, gezondheid en scholing. Volgens Kamp moeten werkgevers meer investeren in de gezondheid van hun personeel, bijvoorbeeld door ze te helpen met stoppen met roken. 

De minister benadrukt dat werknemers er ook zelf voor moeten zorgen langer gezond aan het werk te blijven.  Bedrijven die al werk maken van duurzame inzetbaarheid van personeel krijgen een speciale rol in de campagne.  

Volgens het ministerie van Sociale Zaken blijkt uit onderzoek van CBS en TNO dat meer aandacht voor arbeidsomstandigheden in bedrijven leidt tot minder verzuim en minder kosten. "Werknemers kunnen in betere arbeidsomstandigheden ook langer gezond en productief werken", aldus het ministerie. "Meer aandacht voor arbeidsomstandigheden en eenvoudiger regels levert geld op."

Staatssecretaris De Krom zegt de verantwoordelijkheid voor betere arbeidsomstandigheden meer aan werkgevers en werknemers laten. Daarnaast vereenvoudigt de overheid de regels en brengt de regels waar mogelijk terug tot wat de EU eist en worden overtredingen van de Arbowet steviger aangepakt.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken

 Lees hier de brief van staatssecretaris De Krom aan de Tweede Kamer


Minder ziekmeldingen om griep

Geplaatst op 12.3.2012

Mensen met een griepje meldden zich dit seizoen minder snel ziek dan in andere jaren. Dat blijkt uit onderzoek van de Grote Griep Meting. Normaal gesproken blijft 85 procent van de Nederlanders thuis als ze zich niet lekker voelen, de afgelopen winter was dat 70 procent. Werknemers zouden in de moeilijke economische tijden bang zijn om hun baan te verliezen.

"Het lijkt erop dat de economische crisis mensen kopschuw maakt om zich ziek te melden", vermoedt Carl Koppeschaar, initiatiefnemer van de griepmeting. "Ook als er sprake is van griepachtige klachten werken mensen langer door. Zolang het om een zware verkoudheid gaat, is daar niets mee aan de hand. Maar bij echte griep, of influenza, wordt dat een hachelijke zaak. Je hebt dan immers (hoge) koorts met zware verkoudheidsverschijnselen en spierpijn of hoofdpijn. Met echte griep valt niet te spotten. Soms kunnen er complicaties bij optreden, zoals een keelontsteking, longontsteking, hersenvliesontsteking, ontsteking van de hartspier en bijkomende bacteriële infecties. De kans op complicaties is groter voor mensen met hart- en vaatziekten, longziekten en suikerziekte, nierpatiënten en mensen met weinig afweer door andere ziekten of door medische behandeling. Ook ouderen boven de 60 lopen wat meer risico. Het is dus zaak om goed uit te  zieken."
 
Nederland heeft het deze winter lang uitgehouden zonder griep. Maar na België, waar de epidemie inmiddels weer afneemt, beleeft nu het zuiden van Nederland een epidemie.

Bron: De Grote Griepmeting


Geplaatst in: Arbo

‘Werkgever kan burn-out voorkomen’

Geplaatst op 5.3.2012
Werkgevers kunnen voorkomen dat medewerkers een depressie of burn-out krijgen door ze regelmatig te laten sporten. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tel Aviv, meldt Gezondheidsnet.
 
Volgens de wetenschappers is het een goed idee om als werkgever een eigen sportschool te openen of bij te dragen aan een sportschoolabonnement. In het onderzoek werden ruim 1600 gezonde mensen gevolgd. Er werd negen jaar lang gekeken hoe het met ze ging op persoonlijk, psychisch en werkgebied. Mensen die nooit sportten hadden het vaakst last van een depressie of burn-out. Hoe meer medewerkers aan beweging deden, hoe groter de kans was dat ze geestelijk gezond en fit bleven. Mensen die minstens vier uur per week bewogen, hadden vrijwel geen last van mentale druk.

Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv betaalt het stimuleren van sport door werkgevers zichzelf snel terug. Ze zouden hun personeel niet alleen kunnen bijstaan in faciliteiten of kosten, maar ook doen ze er volgens de wetenschappers goed aan om flexibele werktijden te hanteren, zodat werknemers het sporten makkelijker in hun dag kunnen plannen.
 
De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen uw medewerkers fit en in balans te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren over de mogelijkheden.
 
 Bron: Gezondheidsnet

Geplaatst in: Preventie, Werk en lifestyle