HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Natuur verlaagt ziekteverzuim

Geplaatst op 22.5.2012

Werknemers die veel tijd doorbrengen in een groene omgeving, melden zich minder vaak ziek. Investeringen in planten, bloemen en bomen leiden uiteindelijk tot een flinke besparing op de zorgkosten en het ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek van KPMG.

"Door meer groen aan te leggen in stedelijke gebieden voelen  bewoners zich prettiger en gaan ze meer bewegen", aldus het onderzoeksrapport. De aanleg van meer groen kan er volgens KPMG dan ook toe leiden dat mensen zich minder vaak ziek melden.

Uit de berekeningen van KPMG blijkt dat het aanleggen van 10% meer groen in de Nederlandse woonomgeving een besparing van zo’n 400 miljoen euro op de kosten van zorg en ziekteverzuim zou kunnen opleveren. Het aantal ziekmeldingen zou omlaag gaan met 57.000, wat werkgevers 328 miljoen euro zou besparen. Meer groen in hun omgeving heeft volgens KPMG vooral een positief effect op mensen met depressies en angststoornissen.

Overigens moeten de geschatte besparingen op de kosten van zorg en ziekteverzuim volgens de organisatie vooral worden gezien als een aanmoediging om dit beleidsterrein nader te onderzoeken.  

Bron: KPMG

 Lees het hele rapport hier 


Geplaatst in: Preventie, Werk en lifestyle

"Praat met werknemer over thuissituatie"

Geplaatst op 1.5.2012

Je werk goed doen en genoeg tijd overhouden voor een gelukkig privéleven: de meeste Nederlanders hebben het erg moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van SBI training & advies blijkt dat maar dertien procent van de werknemers balans heeft gevonden tussen werk en privé. Werkgevers die ziekteverzuim willen terugdringen, zouden meer met hun personeel moeten praten over zaken die thuis spelen, aldus SBI.

Vooral mensen met een baan van meer dan 28 uur per week met kinderen in de basisschoolleeftijd vinden deze combinatie buitengewoon ingewikkeld. 

De meeste werknemers hebben er geen moeite mee wanneer de werkgever de balans tussen werk en privé aan de orde stelt, blijkt uit het onderzoek. Een kwart vindt dat de werkgever daar niets mee te maken heeft. Toch bespreekt ruim 80% van de werknemers dit onderwerp zelden of nooit met de werkgever. Als het wel ter sprake komt, vraagt dit van werkgevers de nodige tact, meent SBI-adviseur Mirjam Schaap.  Vrouwen hebben volgens haar meer behoefte om privézaken met de werkgever te bespreken dan mannen.

De stress die werknemers ervaren doordat zij werk en privé moeilijk kunnen combineren kost de werkgever volgens SBI geld. "Zeker in een economisch moeilijke tijd waarin meer werk verricht moet worden met minder mensen, wordt het combineren van werk en privé er niet eenvoudiger op. Werkgevers en werknemers moeten daarom met elkaar in gesprek over de balans tussen werk en thuis", vindt Schaap. "Dat leidt tot meer begrip en minder kosten."

Bron: SBI


Geplaatst in: Preventie

Ongelukkig in je baan door gebrek aan zelfinzicht

Geplaatst op 5.4.2012

Werknemers die ongelukkig zijn in hun baan, weten vaak niet waarom. Het ontbreekt hen vaak aan zelfinzicht, meldt Intermediair.

Volgens hoogleraar ontwikkelingspsychologie Jaap Denissen zegt dat dat problemen kan veroorzaken tijdens iemands loopbaan.  "Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen verrassend weinig zelfinzicht hebben", aldus Denissen op Intermediair.nl. "Wie ze denken te zijn, komt niet overeen met hoe ze echt zijn. Er zijn mensen die denken enorm prestatiegericht te zijn en dat in hun werk ook te moeten zijn, maar het eigenlijk helemaal niet zijn. Dat maakt hen ongelukkig, maar ze weten niet waarom."

Volgens de hoogleraar dienen assessments, coachtrajecten en loopbaanadviesboeken geen doel, onder meer omdat er te veel in algemene termen wordt gesproken. Een belangrijk middel tot zelfinzicht om zo de juiste carrièrekeuzes te kunnen maken, is volgens Denissen het kijken naar de reactie van anderen. Ook loont het om jezelf langdurig te monitoren aan de hand van vragenlijsten.  

Bron: Intermediair.nl


Geplaatst in: Arbo, Preventie, Re-integratie