HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Aantal bedrijfsartsen neemt drastisch af

Geplaatst op 2.1.2013

Als er niets gebeurt, zit Nederland over een paar jaar met een groot tekort aan bedrijfsartsen. Dat meldt de vereniging van bedrijfsartsen NVAB in het Financieele Dagblad. Oorzaak is dat veel van de bedrijfsartsen binnen nu en vijf jaar met pensioen gaan en nieuwe artsen zich nauwelijks aanmelden.

Op dit moment telt Nederland ongeveer 1950 bedrijfsartsen. Om dit aantal in stand te houden, zouden zich jaarlijks circa 100 tot 150 basisartsen moeten aanmelden voor de opleiding bedrijfsarts, maar op dit moment zijn dat er maar 10 tot 20. Dat betekent dat het aantal bedrijfsartsen jaarlijks met 100 afneemt. Het gevaar dreigt dat ongeschoolde medewerkers van bedrijven gaan beoordelen of collega’s zich ziek mogen melden, waarbij privacyregels worden geschonden.

Er is weinig belangstelling voor het beroep van bedrijfsarts, stelt het NVAB. Als specialisatie krijgt het beroep tijdens de artsenopleiding weinig aandacht. Ook bestaat er een negatief beeld over de onafhankelijkheid van bedrijfsartsen, terwijl dat volgens het NVAB helemaal niet nodig is. In een professioneel statuut is namelijk de onafhankelijkheid van de bedrijfsarts vastgelegd.

 Bron: Financieele Dagblad


Verzuim door schulden neemt toe

Geplaatst op 31.12.2012
Steeds meer werknemers melden zich ziek omdat ze schulden hebben. Bijna tachtig procent van de werkgevers kampt met deze problematiek. De mensen die hier onder gebukt gaan, blijken minstens twintig procent minder productief dan hun collega’s die geen financiële zorgen hebben, aldus het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) op BNR Nieuwsradio.

Financiële problemen kunnen er tegenwoordig steeds vaker de oorzaak van zijn dat medewerkers zich ziek melden. De financiële crisis kan hieraan ten grondslag liggen, of bijvoorbeeld een echtscheiding. De betreffende medewerkers zijn minder geconcentreerd, sneller afgeleid en presteren dus minder, volgens het Nibud. Ze zijn twintig procent minder productief en het ziekteverzuim wordt door de werkgevers geschat op negen dagen of meer. Daarbij krijgen de werkgevers ook te maken met extra papierwerk door loonbeslagen. Sommige werkgevers ondersteunen werknemers met schulden, zoals VolkerWessels. Het bouwbedrijf biedt werknemers een speciaal opgeleid ‘maatje’ aan, die ondersteuning biedt. Daarbij is het van belang om een bedrijfssfeer te creëren waarin de medewerkers zich niet hoeven te schamen om over hun financiële problemen te praten.

Luister hier naar Annemarie Koop (Nibud) op BNR Nieuwsradio

Luister hier naar Leen van Dijke van VolkerWessels op BNR Nieuwsradio

Geplaatst in: Arbo

Nederlanders het eerlijkst in ziekteverzuimmeldingen

Geplaatst op 31.12.2012
Even geen zin na een avondje stappen. Een dagje ijsvrij om lekker te gaan schaatsen. Hoe oprecht is een medewerker die zich ziek meldt? In Nederland is men gelukkig relatief eerlijk als het gaat om ziekmeldingen. Dat blijkt uit onderzoek van carrièresite StepStone.

Van de deelnemers aan het onderzoek geeft 89% aan zich nooit ziek te melden terwijl ze eigenlijk niet ziek zijn. Slechts 4,4% zegt zich af en toe ziek te melden als ze geen zin hebben om te werken. En 6,6% zegt zich alleen ziek te melden zonder ziek te zijn, als ze er een goede reden voor hebben. In vergelijking met de medewerkers in de rest van Europa zijn de medewerkers in Nederland daarmee het allereerlijkst. Medewerkers in Denemarken liegen het meest bij hun ziekmeldingen. Voor 29% geldt dat ze wel eens doen alsof ze ziek zijn, zodat ze thuis kunnen blijven. Een doktersbriefje vragen, blijkt niet te helpen. In landen waar dat gebeurt, is het ziekteverzuim juist hoger.

  Bron: StepStone.nl


Geplaatst in: Arbo