HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Goede gezondheid werknemers van individueel en sociaal-economisch belang

Geplaatst op 9.3.2009

Gezondheidsbevordering van werknemers is van groot individueel en sociaal-economisch belang. Daarom zal 17 april in de openbare vergadering van de SER in een ontwerpadvies vastgesteld worden dat werkgevers en werknemers een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor preventiebeleid in arbeidsorganisaties hebben.

Arbo-, verzuim- en re-integratiebeleid

Voor een goed arbo-, verzuim- en re-integratiebeleid is het nodig dat alle betrokkenen (werkgever, werknemer, bedrijfsarts en zorgverlener) nauw met elkaar samenwerken. Zij moeten structureel met elkaar overleggen. Behandeling en begeleiding van werknemers met (dreigende) gezondheidsproblemen moeten steeds mede gericht zijn op zo spoedig mogelijke werkhervatting.

Vernieuwend beleid

Nog meer gezondheidswinst is volgens het ontwerpadvies te behalen met integraal gezondheidsmanagement, gericht op investeringen in alle dimensies van gezondheid die van belang zijn voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dat zijn: work ability (het fysieke, psychische en sociale arbeidsvermogen), employability (het vermogen om productief en belonend werk te vinden) en vitaliteit (energie en motivatie). Hierbij moet gekeken worden naar het totaalbeeld: de individuele gezondheid van medewerkers, de gezondheidsbevorderende of -belemmerende factoren binnen de organisatie, eventuele successen en verbetermogelijkheden voor het preventiebeleid. Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Geplaatst in: