HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Toegang tot bedrijfsarts moet beter

Geplaatst op 14.7.2011

Nog altijd kunnen meer dan een miljoen Nederlandse werknemers niet terecht bij een  bedrijfsarts . Als dat niet verandert, zullen steeds meer mensen ziek worden door het werk dat ze doen en zullen  bedrijfsongelukken toenemen. Dat stellen de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) en vakbond FNV.

De bedrijfsartsenvereniging deed onderzoek, waaruit bleek dat 700.000 zzp'ers en 300.000 werknemers in het Midden- en Kleinbedrijf niet bij een bedrijfsarts terecht kunnen. De NVAB: "Dit is onbestaanbaar in een tijd waarin zulke hoge eisen worden gesteld aan de gezondheid en productiviteit van werknemers die ook nog eens ‘duurzaam inzetbaar’ moeten blijven." Volgens de vereniging is de kans groot dat er problemen ontstaan als deze werknemers nergens heen kunnen met hun problemen op de werkvloer of met hun vragen over arbeidsomstandigheden, hun werk of gezondheid en ze geen advies kunnen krijgen over de inrichting van hun werk. "Niet goed voor de BV Nederland", aldus een woordvoerder in dagblad Spits.

Verplicht spreekuur

Het ministerie van Sociale Zaken ontving onlangs een onderzoeksrapport waarin wordt geadviseerd werkgevers te verplichten om hun werknemers een spreekuur over  arbeidsomstandigheden met een bedrijfsarts aan te bieden. De NVAB onderschrijft dat advies. "Te vaak komt het voor dat de bedrijfsarts alleen wordt gecontracteerd voor de verzuimbegeleiding maar niet voor vragen rond arbeid en gezondheid zonder dat sprake is van verzuim", aldus een woordvoerder. Volgens Spits staat de vakbond FNV hier achter. „Elke werkende, bij een baas of niet, moet een beroep kunnen doen op bedrijfsgeneeskundige zorg", zegt beleidsmedewerker Wim van Veelen van de FNV. „Als iemand met stoffen werkt waarvan hij niet weet of het slecht is voor zijn gezondheid moet hij dat kunnen vragen."

Op zoek naar een flexibele arbodienst? De bedrijfsartsen van HPHC leveren maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bronnen: Spits, NVAB

 Lees het volledige onderzoek


Geplaatst in:

Werkgever de dupe van chagrijnig personeel

Geplaatst op 28.6.2011

Chagrijnig personeel kost 30 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau &samhoud en verzekeraar Centraal Beheer. Mensen die niet lekker in hun vel zitten zijn vaker ziek en dat kost zowel de werkgever als de overheid veel geld.

"Als iemand het niet naar zijn zin heeft, beïnvloedt dat de arbeidsproductiviteit. Met als gevolg een dalende winst en lagere belastinginkomsten" aldus Salem Samhoud van &samhoud. Naast de 30 miljard die werkgevers jaarlijks kwijt zijn aan ontevreden personeel loopt de Nederlandse schatkist ook nog 6 tot 15 miljard euro mis, blijkt uit het onderzoek. "Dat zijn grote bedragen hoor", aldus directievoorzitter van Centraal Beheer Ellen Faber op BNR Nieuwsradio.

Tevredenheid vergroten

Vooral in de ICT, de zorg en bij de overheid groeit de onvrede. "Twintig procent loopt met een donderwolk boven zijn hoofd rond", zegt Salem Samhoud. "Zestig procent heeft er soms last van. Dan mis je 20 tot 30 procent productiviteit." Volgens Samhoud is dit een maatschappelijke ontwikkeling: "Steeds meer mensen zitten niet lekker in hun vel. De verwachting is dat in 2020 een miljoen Nederlanders kampen met psychische problemen. Dat wordt een groot probleem". Volgens de onderzoekers kunnen werkgevers dit voorkomen door te investeren in medewerkerstevredenheid. Als de tevredenheid van personeel tien procent stijgt, kan dat in sommige branches veertig procent meer winst betekenen.

De bedrijfsartsen van HPHC helpen u uw medewerkers tevreden te houden en problemen tijdig te signaleren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 
Bron: Centraal Beheer, &samhoud

Geplaatst in:

Migraine kost werkgevers miljoenen

Geplaatst op 28.6.2011

Jaarlijks kost hoofdpijn werkgevers 5,4 miljoen arbeidsdagen. Migraine veroorzaakt zo een kostenpost van 1,7 miljard euro, meldt de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten (NVvHP). De ziekte is vaak lastig te herkennen en stuit op veel onbegrip bij werkgevers.

"Een schokkende conclusie", aldus de NVvHP. "Migraine is door de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als een van de 12 meest invaliderende aandoeningen. Helaas wordt in 33% van de gevallen migraine nog niet herkend, wat leidt tot veel ziekteverzuim." Volgens de vereniging is migraine echter goed te behandelen. Goede informatie aan bedrijfsartsen kan veel leed voorkomen en veel geld besparen. 

Genetisch bepaald

Het zijn vooral vrouwen die verzuimen, met 3,3 miljoen dagen ten opzichte van 2,1 miljoen dagen bij de mannen. Uit recent onderzoek van de Harvard Medical School blijkt dat dat genetisch is bepaald. De resultaten zijn mogelijk een doorbraak in de aanpak van migraine, volgens de onderzoekers kan er nu eindelijk worden gezocht naar een effectieve behandeling. Tot nu toe leken de hoofdpijnaanvallen zich bij elke patiënt op een andere manier te manifesteren, waardoor een universele behandeling zinloos leek. Volgens de onderzoekers kan er nu toch gericht worden gezocht naar een behandelingsmethode of zelfs naar een aanpak die migraine kan voorkomen.

De bedrijfsartsen  van HPHC adviseren u over het omgaan met medewerkers die vaak kampen met migraine. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Bron: Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatinten


Geplaatst in: