HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

'Werknemers die sporten goed voor een miljard'

Geplaatst op 21.9.2011
De BV Nederland kan 380 tot 930 miljoen euro per jaar verdienen als meer medewerkers gaan sporten en bewegen. Als alle werknemers de fitnorm halen, dus drie keer per week 20 minuten sporten, levert dat bijna 1 miljard op. Dat zegt het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen NISB), dat maandag een onderzoek aanbood aan minister Kamp van Sociale Zaken.
 
Uit het onderzoek blijkt dat investeren in sport op de werkvloer loont. Werknemers die voldoende bewegen, lopen minder risico op chronische ziekten en ze zullen zich minder vaak ziek melden. Een zittend bestaan is daarentegen een ‘sluipmoordenaar’: wie weinig beweegt, verzuimt meer en vergroot zijn kans om diabetes of hart- en vaatziekten te krijgen.
 

Inkopper

Het NISB spreekt van een inkopper voor het overheidsbeleid. "Zeker gezien de geplande verhoging van de pensioenleeftijd is dit een ijzersterk argument voor duurzame inzetbaarheid van werknemers in een vergrijzende en krapper wordende arbeidsmarkt", aldus Clémence Ross. Minister Kamp deed geen concrete toezeggingen maar gaf aan bezig te zijn met een actieplan om de gezondheid van werknemers te bevorderen. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft al in een nota opgenomen dat sport- en beweegmogelijkheden op en rond het werk moeten worden geïntensiveerd.
 
HPHC is een arbodienst  met gecertificeerde bedrijfsartsen die u helpen uw medewerkers fit en gezond te houden. Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

 Bron: NISB

Geplaatst in: Arbo

CDA: Snel recht op flexibel werken

Geplaatst op 13.9.2011

Werkgevers moeten het recht op flexibel werken in hun CAO opnemen. Regeringspartij CDA en GroenLinks willen dat daarvoor de wet wordt veranderd. Werknemers moeten binnen twee jaar zelf kunnen bepalen wanneer en waar hij werkt, zodat z’n baan beter aansluit op zijn privéleven.

Volgens de partijen moet de Wet Aanpassing Arbeidsduur (WAA) worden omgevormd tot een echte wet Flexibel Werken. Iedere werknemer in Nederland zou zo de mogelijkheid moeten krijgen om een verzoek in te dienen bij zijn werkgever om flexibel te kunnen werken, waardoor werk en zorg bijvoorbeeld beter gecombineerd kan worden. "De werknemer krijgt bovendien zelf meer zeggenschap over zijn werkplek en werktijden", aldus het CDA. Nu bestaat er in de WAA nog alleen de mogelijkheid een verzoek in te dienen voor aanpassing van de arbeidsduur voor bijvoorbeeld verlof.

Grote behoefte

"De komende jaren worden voor de samenleving grote arbeidsmarkttekorten verwacht in onder andere de zorg en het onderwijs. Om de kosten van de vergrijzing te kunnen opvangen is het van belang dat iedereen die kan werken, naar vermogen bijdraagt. Er bestaat ook een grote  behoefte onder werkenden om flexibel te kunnen werken. Meer zeggenschap over de werktijden en de mogelijkheid (deels) thuis te werken is een belangrijke voorwaarde voor veel Nederlanders om meer uren te willen werken", zeggen de partijen. Van de werkende vaders met jonge kinderen wil driekwart gebruikmaken van flexibele werktijden. Dit wordt echter vaak niet met de werkgever besproken. In 80 procent van de CAO’s worden zaken als flexibel werken en thuiswerken genoemd, maar in slechts 16% van de CAO’s worden concrete afspraken gemaakt over flexibele werktijden.  

In het wetsvoorstel dat de partijen hebben ingediend wordt ook geregeld dat werknemers nieuwe verzoeken over de manier van werken vaker kan indienen en dat de werkgever wordt verplicht sneller te reageren. De wet geldt volgens de partijen ook voor kleine werkgevers.

HPHC is een arbodienst met gecertificeerde bedrijfsartsen die u helpen antwoord te vinden op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé. Samen zorgen we voor uw grootste kapitaal: uw mensen.

 Bron: CDA 


Begrip van de baas doet wonderen

Geplaatst op 25.8.2011
Leidinggevenden die af en toe vragen hoe het thuis gaat, hebben vaak tevreden medewerkers die zich harder inzetten dan andere werknemers. Begrip van de baas doet wonderen, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Effectory onder 190.000 mensen.

Medewerkers die bij de 100 beste werkgevers van Nederland horen, zijn erg tevreden over de balans tussen werk en privé. Dat komt volgens de onderzoekers doordat ze meer persoonlijke aandacht krijgen van hun leidinggevenden dan medewerkers van andere bedrijven.


Wederzijds begrip

Effectory liet HR-trendwatcher Guido Heezen de resultaten verklaren: "Leidinggevenden die regelmatig in gesprek gaan met hun medewerkers en aandacht aan hen besteden, bouwen een goed contact met hun mensen op. Er ontstaat wederzijds begrip. Hierdoor zijn persoonlijke omstandigheden beter bespreekbaar. Heeft een medewerker bijvoorbeeld een ziek kind thuis, of moeten eens per week de kinderen wat eerder opgehaald worden, dan kan vaak samen een oplossing gevonden worden. De leidinggevende zal eerder geneigd zijn zich flexibel op te stellen, wat heel prettig is voor medewerkers. Zij ervaren hierdoor een betere werk/privé balans."


Stapje extra

Volgens het onderzoeksbureau ontstaat veel loyaliteit als de baas goodwill toont en zich flexibel opstelt. Daar plukt de werkgever zelf ook vruchten van. Als mensen zich gehoord voelen, worden verzuimde uren vaak uit zichzelf gecompenseerd. "De wil om iets terug te doen is groot", zegt Heezen. "Er wordt dus meestal niet minder gewerkt, in tegendeel zelfs. Medewerkers van de 100 Beste Werkgevers geven aan graag een stapje extra te zetten om bij te dragen aan het succes van hun werkgever."
 
Op woensdag 28 september worden de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2011 bekendgemaakt in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.
 
HPHC is een arbodienst met geregistreerde bedrijfsartsen die u op maat adviseren over effectief leiderschap en het terugdringen van verzuim.

 Bron: Effectory