HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Menopauze in bedrijfsleven onderschat

Geplaatst op 19.10.2011

Opvliegers, buikpijn maar ook concentratieproblemen of zelfs depressies: vrouwen in de overgang lopen een groot risico op ziekteverzuim. Jaarlijks kost de menopauze het Nederlandse bedrijfsleven miljoenen euro’s, blijkt uit onderzoek van bedrijfsarts Mariëlle van Aalst en gynaecoloog Henk Oosterhof.

Hun bevindingen verschenen onlangs op het gezaghebbende Amerikaanse magazine Menopause. Volgens de onderzoekers wordt een derde van het ziekteverzuim bij gezonde vrouwen veroorzaakt door overgangsklachten. 

Volgens bedrijfsarts Van Aalst betekent het beter begeleiden van vrouwen in de menopauze het besparen van veel geld. „De overgang betreft een hele groep vrouwen tussen de 45 en 60 jaar die participeren in het arbeidsproces. Soms zitten vrouwen van enkele dagen tot maanden in de ziektewet. We kunnen wel zeggen: het hoort erbij, of er grapjes over maken, maar het heeft een hele grote invloed op hun leven. Stel je maar voor dat je al vier dagen niet slaapt. Dan zit je er op een gegeven moment echt doorheen", concludeert gynaecoloog Oosterhof in dagblad Spits.  

Als vrouwen hun leefstijl aanpassen, anders gaan eten en medicijnen gebruiken, kan er volgens de onderzoekers veel winst worden behaald.

De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen uw medewerkers fit en gezond te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Bron: Spits


Geplaatst in: Arbo

Werk en privé bij meeste werknemers in balans

Geplaatst op 6.10.2011

De meeste werknemers in Nederland hebben een gezonde balans gevonden tussen hun werk en hun privéleven. In een onderzoek van Mercer zegt 64 procent tevreden te zijn over de indeling van hun dag. De mogelijkheid tot flexibel werken blijkt daarin belangrijk te zijn.   

Bij iets meer dan de helft van de bedrijven krijgen de medewerkers de mogelijkheid om zelf hun werktijden in te delen. Arnout Korteweg van Mercer: "Flexibiliteit zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Werknemers en werkgevers verwachten van elkaar een flexibele opstelling als het gaat om werktijden." Volgens hem speelt het arbeidsvoorwaardenpakket ook een rol. "De mogelijkheid tot het uitruilen van geld voor tijd, tijd voor geld, tijd voor tijd of een combinatie van de drie wint aan terrein."

De meeste werknemers (62%) vinden de hoeveelheid werk die ze moeten verrichten redelijk. Vijf jaar geleden was dat nog 83%

Jongeren combineren het best

Hoe tevreden mensen zijn over de balans tussen werk en privéleven hangt sterk af van hoe oud iemand is. Jongeren tussen 16 en 24 zijn het best in staat om werk en privé te combineren, 70% geeft aan dat dit geen problemen oplevert. Mensen van 35 tot 44 jaar hebben de meeste moeite met het vinden van de balans: 60 procent zegt tevreden te zijn. Korteweg: "Stress is nog steeds een van de belangrijkste factoren die zorgen voor uitval van medewerkers. De juiste werk-privé balans kan dit verhelpen en zorgt ook voor meer tevreden werknemers. Het is belangrijk in kaart te brengen wat de behoeftes zijn. Door hierop in te spelen houd je de werknemerspopulatie optimaal aan het werk."

De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen uw medewerkers fit en in balans te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren over de mogelijkheden.

  Bron: Mercer


Baaldag kost werkgever meer dan gedacht

Geplaatst op 4.10.2011
"Ik blijf een dagje thuis, ik heb griep." Een van de meest gebruikte redenen die werknemers opgeven als ze zich ziek melden. Wie dit minder dan twee keer per jaar doet, voelt zich waarschijnlijk echt niet lekker. Op mensen die vaker verzuimen moet volgens bedrijfsartsen extra worden gelet. "Kort frequent verzuim is een voorbode van langdurige uitval."

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het verzuim in de horeca lager ligt dan in andere sectoren, terwijl het korte verzuim er juist floreert. Wie zich bij de Utrechtse horecabaas Jan Braam ziek meldt, kan meteen zijn agenda trekken. De meeste medewerkers halen hun dag thuis namelijk dezelfde week weer in. Een onorthodoxe maatregel die is verworden tot bedrijfscultuur in Braams zeven restaurants. "Het gaat erom dat je mensen wijst op hun verantwoordelijkheid", zegt de horecabaas. "Als zij niet werken, moet ik iemand anders optrommelen. In de horeca blijft het werk niet liggen, de gasten zijn er gewoon. Of je nou ziek bent of niet." Bij elke ziekmelding gaat hij met de medewerker in gesprek, ook als iemand maar een dagje thuis blijft. Die betrokken aanpak ziet hij terug in zijn verzuimcijfers, die liggen tussen de 1 en 2 procent, veel lager dus dan het landelijk gemiddelde in de horeca van 2,5 procent.


Grens vervaagt

 
Uit onderzoek van 365/ArboNed bleek onlangs dat 67 procent van het verzuim in de horeca kort en frequent is. Vooral jongeren melden zich sneller een dagje ziek, in 40 procent van de ziekmeldingen gaat het om mensen onder de 25 jaar. "Je ziet vaak dat de grens tussen werk en vrije tijd vervaagt", zegt horecabaas Jan Braam. "Bij ons is het in het verleden voorgekomen dat ons personeel dronken werd van ons eigen bier en daardoor de volgende dag uitviel. Daar zijn we nu alert op, ik ken mijn pappenheimers." Strengere regels wat betreft drinken tijdens het werk is een van de genomen maatregelen, maar ook een telefoontje bij een ziekmelding waarin om uitleg wordt gevraagd en managers die de Facebookpagina van de medewerkers in de gaten houden. "Mensen zetten daar echt alles op", zegt Braam. "Als iemand zich afmeldt met griepklachten kunnen mijn managers zeggen: ‘maar gisteravond had je het nog zo gezellig op dat strandfeest!" Overigens kunnen mensen die echt ziek zijn rekenen op begrip en medewerking van Braam. "Mensen die zich nooit ziek melden hoeven niet in te halen. En een serveerster die last heeft van haar enkel kan aan de slag achter de telefoon, reserveringen aannemen."


Weinig maatregelen

Niet alleen in de horeca kampen werkgevers met kort verzuim, ook in andere sectoren melden mensen zich geregeld een dagje af. Uit onderzoek van TNS/NIPO bleek vorig jaar dat slechts een kwart van de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf maatregelen tegen ziekteverzuim neemt. Deskundigen waarschuwen dat werkgevers niet te luchtig moeten denken over zo’n ‘baaldag’. Verzuim kost de werkgever zo’n 250 euro per dag. Kosten die kunnen voortvloeien uit frequent kort verzuim zijn daarin nog niet eens meegenomen: wie plotseling langer uitvalt, vormt een veel grotere kostenpost. Ook dat ene dagje thuis blijven moet dus serieus worden genomen, vindt bedrijfsarts Bas Albers van HPHC. "Mensen die zich geregeld een dag ziek melden, vallen later vaak langdurig uit. Het korte verzuim is meestal een voorbode van psychische klachten of een burn-out. " Als werknemers zich meer dan twee keer per jaar ziek melden, moeten de alarmbellen gaan rinkelen volgens Albers.

De leidinggevende speelt daarin volgens de bedrijfsarts een belangrijke rol: door in gesprek te gaan met de verzuimende medewerker kunnen praktische oplossingen worden gezocht om zo bijvoorbeeld overspannenheid te voorkomen. Bovendien is het volgens de bedrijfsarts raadzaam om op zoek te gaan naar patronen in het verzuim: iemand die vaak op donderdag niet komt kan bijvoorbeeld problemen hebben met kinderopvang. "Je moet dingen durven opengooien zodat er wederzijds begrip en vertrouwen ontstaat. In 99 procent van de gevallen zitten er problemen achter dit soort verzuim."

Geplaatst in: Redactioneel