HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Assertiviteit op je werk kun je trainen

Geplaatst op 30.11.2011

Je grenzen aangeven bij je baas, zonder over je heen te laten lopen of agressief te worden. Veel werknemers hebben daar moeite mee. 89% van de mensen die meededen aan een online onderzoek van het Trimbos-instituut zegt wel eens ‘ja’ te zeggen terwijl ze eigenlijk ‘nee’ zouden willen zeggen. Voor hen ontwikkelde het instituut een ‘sportschool voor de geest’ op internet.

Op de site mentaalvitaal.nl kunnen mensen werken aan hun assertiviteit. ‘Dat we onze lichamelijke conditie moeten onderhouden weten we allemaal. Maar dat we ook onze mentale gezondheid kunnen trainen is minder bekend. Mensen met een goede mentale conditie leven over het algemeen langer, gelukkiger en in een betere gezondheid’, aldus het Trimbos-instituut. Op de website staan oefeningen waarmee bezoekers hun assertiviteit kunnen trainen.

Extra klus

‘We staan allemaal wel eens in situaties waarin er over je grens wordt heen gegaan. Die extra klus op het werk, op de laatste dag voor je vakantie, terwijl je net alles had afgerond’, aldus de initiatiefnemers.  ‘Wat doe jij in dergelijke situaties, en wat zou je willen doen? De frontale aanval of laat je het allemaal over je heen komen? Je kunt ook de derde weg kiezen. Dan zeg je rustig en duidelijk waar het op staat en wat het met je doet.’

De bedrijfarts en van arbodienst HPHC helpen uw medewerkers fit en in balans te blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Bron: Trimbos Instituut


Geplaatst in: Arbo

Wakker liggen van het werk: 20% doet het

Geplaatst op 25.11.2011

Veel Nederlandse werknemers kunnen hun baan niet loslaten in hun vrije tijd.  Ruim de helft zegt thuis vaak te denken aan het werk. Een op de vijf ligt er ’s nachts zelfs wakker van.  Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank.

Volgens Mark Borgman van NationaleVacaturebank.nl is het belangrijk dat mensen hun werk serieus nemen, maar is het ook van belang dat ze hun werk thuis kunnen loslaten. "Als men zich te veel en te lang zorgen blijft maken, gaat dat ten koste van het privéleven en uiteindelijk ook van het werk."

Vooral collega’s die hun afspraken niet nakomen wekken ergernis bij de ondervraagden, veertig procent zegt zich kapot te ergeren aan dit fenomeen. De ergernissen-top 3 bestaat verder uit het afschuiven van klussen op anderen en het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van collega’s. Toch durven veel mensen verzuimende collega’s hier niet op aan te spreken. "Misschien zijn mensen bang om de sfeer te verpesten", zegt Borgman. "Maar dat maakt het probleem vaak alleen maar erger."

De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen stress onder uw medewerkers te signaleren en effectief te bestrijden. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Bron: Nationale Vacaturebank


TNO: Aanpak bedrijfsongevallen kan beter

Geplaatst op 8.11.2011

Werkgevers die hebben geïnvesteerd in het voorkomen van arbeidsongevallen zien hun inspanningen beloond. Het aantal ongelukken op het werk is de afgelopen vier jaar niet gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Toch is er volgens Paulien Bongers van TNO nog werk aan de winkel. "De lijn moet naar beneden. Elk ongeluk is er een te veel."

In 2009 werden in ons land naar schatting 218.000 werknemers het slachtoffer van een arbeidsongeval met geestelijk of lichamelijk letsel en verzuim als gevolg. 77.000 mensen belandden op de eerste hulp, 4300 werden opgenomen in het ziekenhuis. 85 mensen overleefden het ongeluk niet.

De kans om gewond te raken tijdens het werk is 3,1 procent. Dat percentage is in de periode 2005-2009 stabiel gebleven. Binnen bepaalde sectoren zijn er echter wel stijgingen geweest. Vooral bij financiële instellingen en in het onderwijs lopen werknemers meer risico op een bedrijfsongeval.  Mensen die in de horeca of in de handel werken, raakten juist minder gewond.

Tijdsdruk

Innovatiedirecteur Bongers van TNO:  "Werknemers onder hoge tijdsdruk laten werken brengt risico’s met zich mee. Betere planning leidt tot meer veiligheid. Laat werknemers ook zelf nadenken en verantwoording nemen. Bewaak tevens goede omgangsvormen met respect voor elkaar, want ongewenst gedrag van collega’s, leidinggevenden, patiënten, klanten of leerlingen leidt ook tot brokken."

Bongers zegt met werkgevers, vakbonden en brancheorganisaties om tafel te willen. "Zo kunnen we meer zicht krijgen op de risico’s in hun specifieke situatie en om uit te leggen met welke maatregelen en beleid ze de risico’s terug kunnen dringen."

Weten hoe u als werkgever bedrijfsongevallen kunt voorkomen? De bedrijfsartsen van arbodienst HPHC helpen u met uw veiligheidsbeleid. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Bron: TNO


Geplaatst in: Arbo