HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Samenwerking bedrijfsartsen en huisartsen is sterk verbeterd

Geplaatst op 28.1.2013

De samenwerking tussen bedrijfsartsen en huisartsen is de laatste jaren sterk verbeterd. Dat melden de drie beroepsorganisaties van bedrijfsartsen (NVAB) en huisartsen (LHV en NHG). Zowel huisartsen als bedrijfsartsen zien maatschappelijke participatie en arbeidsparticipatie als een belangrijke gezondheidsbevorderende factor.

De conclusie is een reactie op het Nivelrapport ‘Bedrijfsarts en huisarts kunnen samen meer’, dat de nadruk legt op de verbeterpunten. De drie beroepsorganisaties herkennen die punten, maar benadrukken dat er ook al veel goed gaat in de samenwerking. Zowel huis- en bedrijfsartsen zelf, als hun organisaties werken al jaren goed en intensief samen aan bijvoorbeeld richtlijnen en samenwerkingsafspraken. Voorbeelden daarvan zijn de Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraak over Overspanning en burnout en de NHG-standaard Preventie Consult Cardiometabool Risico.

 Bron: lhv.artsennet.nl


Geplaatst in: Arbo, Re-integratie

Meer fietsen, minder ziekteverzuim

Geplaatst op 28.1.2013

Fietsen naar het werk vermindert het ziekteverzuim. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Wie elke dag tien tot vijftien minuten fietst, kan zijn conditie met liefst dertien procent verbeteren. Medewerkers die regelmatig fietsen, zijn even fit als hun tien jaar jongere collega’s en hebben anderhalve dag minder ziekteverzuim per jaar.

Ongeveer een kwart van de Nederlanders fietst naar het werk, en 25% daarvan voldoet daardoor alleen al aan de beweegnorm. Fietsen maakt jong en houdt je fit. Dat staat in het rapport ‘Fietsen is groen, gezond en voordelig’ van TNO. Wie elke dag tien tot vijftien minuten fietst, kan zijn conditie met dertien procent verbeteren. Het helpt de bloeddruk, bloedsuikerwaardes en het cholesterolgehalte onder controle te houden. Mensen die regelmatig fietsen hebben 11% minder kans op hart- en vaatziekten en het zou zelfs beginnende diabetes type 2 kunnen terugdraaien. Werknemers die naar het werk fietsen, verzuimen duidelijk minder dan hun niet-fietsende collega’s: respectievelijk 7,4 en 8,7 dagen per jaar. En onder fietsers is een grotere groep die zich nooit ziek meldt. Berekend is dat 1% toename van het aantal regelmatige fietsers werkgevers een besparing van 27 miljoen euro op kan leveren.

 Bron: TNO.nl


Geplaatst in: Werk en lifestyle

Aantal bedrijfsartsen neemt drastisch af

Geplaatst op 2.1.2013

Als er niets gebeurt, zit Nederland over een paar jaar met een groot tekort aan bedrijfsartsen. Dat meldt de vereniging van bedrijfsartsen NVAB in het Financieele Dagblad. Oorzaak is dat veel van de bedrijfsartsen binnen nu en vijf jaar met pensioen gaan en nieuwe artsen zich nauwelijks aanmelden.

Op dit moment telt Nederland ongeveer 1950 bedrijfsartsen. Om dit aantal in stand te houden, zouden zich jaarlijks circa 100 tot 150 basisartsen moeten aanmelden voor de opleiding bedrijfsarts, maar op dit moment zijn dat er maar 10 tot 20. Dat betekent dat het aantal bedrijfsartsen jaarlijks met 100 afneemt. Het gevaar dreigt dat ongeschoolde medewerkers van bedrijven gaan beoordelen of collega’s zich ziek mogen melden, waarbij privacyregels worden geschonden.

Er is weinig belangstelling voor het beroep van bedrijfsarts, stelt het NVAB. Als specialisatie krijgt het beroep tijdens de artsenopleiding weinig aandacht. Ook bestaat er een negatief beeld over de onafhankelijkheid van bedrijfsartsen, terwijl dat volgens het NVAB helemaal niet nodig is. In een professioneel statuut is namelijk de onafhankelijkheid van de bedrijfsarts vastgelegd.

 Bron: Financieele Dagblad