HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Succes wordt bepaald door HR-afdeling

Geplaatst op 21.10.2010

"HR moet meer te zeggen krijgen"

Bedrijven moeten de komende jaren investeren in HR. De afdeling moet meer te zeggen krijgen en een grotere rol spelen in de besluitvorming. Alleen op die manier kunnen organisaties succesvol zijn en blijven. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de Boston Consulting Group en de World Federation of People Management Associations.  

Volgens het rapport gaan veel landen het steeds moeilijker krijgen met het invullen van specialistische vacatures. Dat komt door de vergrijzing, maar ook doordat het immigratiebeleid in veel landen steeds meer wordt aangescherpt. Een direct gevolg is volgens de onderzoekers een tekort aan gekwalificeerd personeel, en dat betekent inleveren aan succes. Een goed HR-beleid is dus belangrijker dan ooit.

Geen uitbreiding

De HR-afdeling hoeft volgens de onderzoekers niet groter te worden, maar moet wel haar werk beter kunnen doen. Dat betekent dat er meer nadruk moet komen te liggen op HR-beleid. Volgens de onderzoekers is het belangrijk dat de top van een bedrijf HR gaat zien als een strategische partner.

Uit het onderzoek blijkt dat succesvolle bedrijven meer aandacht besteden aan HR dan minder goed presterende ondernemingen. Succesvolle bedrijven houden zich meer bezig met flexibiliteit dan met bezuinigingen. Leiderschap is er belangrijk en meer dan de helft van de topmanagers wordt intern geworven. In slechter presterende ondernemingen is dat hooguit 13 procent.

Belang HR onderschat

Ook al onderschrijven veel ondernemers het belang van een goed HR-beleid, veel van hen zijn nog niet zo ver om het roer om te gooien, stellen de onderzoekers. Te vaak denkt de top van een onderneming nog dat de HR-afdeling minder belangrijk is dan bijvoorbeeld business management. 

Bron: Boston Consulting Group

 Het rapport vindt u hier 


Geplaatst in:

"HR moet meer meetellen"

Geplaatst op 20.10.2010

P&O’ers willen in de raad van bestuur

De directeur Personeelszaken zit nergens aan de bestuurstafel en dat moet veranderen. Dat schrijven HR-directeuren en  wetenschappers in een brandbrief aan de overheid en het bedrijfsleven.

Volgens de briefschrijvers, onder wie UvA-hoogleraar Jan Latten en UniMaas-hoogleraar Fred Zijlstra, wordt goed HR-beleid steeds belangrijker voor het voortbestaan van een onderneming. De vergrijzing komt eraan en de verwachting is dat binnen 5 jaar een tekort zal ontstaan aan specialistische functies. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf toch aan gekwalificeerd persoon komt, is volgens de wetenschappers het besef nodig dat HR een belangrijk onderdeel is van een organisatie.

CHRO

Hun oplossing: de HR-directeur of het hoofd personeelszaken moet in de bedrijfstop. Onder de functienaam ‘Chief Human Resources Officer’ (CHRO).

Op dit moment heeft geen enkel AEX-genoteerd bedrijf zoiemand. En dat is wel nodig, zeggen de briefschrijvers: "Het kunnen beschikken over en het benutten van menselijk kapitaal is net zo belangrijk als het werk van de CFO (Chief Financial Officer). In tijden van financiële crisis moeten we meer beseffen dat we een kenniseconomie zijn en die valt of staat met mensen."

Bron: De Pers

 De brandbrief vindt u hier


Geplaatst in:

Personeelstekort dreigt, ondanks recessie

Geplaatst op 18.10.2010 door HPHC

"Werkgevers zitten in een spagaat"

 
Werkgevers moeten zorgen dat ze zoveel mogelijk personeel vasthouden. Nu is er weliswaar nog sprake van economische recessie en oplopende werkloosheid, maar binnen een paar jaar dreigt er een tekort aan personeel. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Berenschot onder 800 HR-professionals.
 
“Werkgevers in Nederland zitten in een spagaat”, zegt onderzoeker Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot op radio 1. “Werkgevers zijn enerzijds druk bezig met het afslanken van het personeelsbeleid, terwijl ze aan de andere kant beseffen dat er een tijdbom tikt.” Binnen vier à vijf jaar gaat die tijdbom af, is de verwachting.
 

Spannend

Volgens Van der Spek ontstaat er medio 2015 een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. “Bedrijven moeten zich nu al afvragen: hebben we voldoende medewerkers om de krapte te vullen straks? Dat wordt spannend.” En lastig. Veel bedrijven hebben het op dit moment moeilijk vanwege de economische recessie en zien zichzelf genoodzaakt mensen te ontslaan. Toch is het volgens Van der Spek goed dat men zich bewust is van het probleem. “Ook in de politiek zie je dat terug. Het onderwerp wordt benoemd in het regeerakkoord en in de troonrede.”
 
De trend wordt nu al langzaam zichtbaar. Dit jaar geeft een kwart van de ondervraagden aan problemen te ondervinden bij het invullen van vacatures, voor het komende jaar stijgt dit aantal tot 32%. HR-professionals verwachten vooral moeilijkheden in ICT techniek & onderhoud en financiële zaken.
 

Flexibel beleid

Het is daarom belangrijk volgens van der Spek om actief aan de slag te gaan met een flexibel personeelsbeleid. Samen met werknemers bekijken hoe het bedrijf door de crisis kan worden geloodst. Een werknemer die zijn baan kan behouden als hij vakantiedagen inlevert, bijvoorbeeld. Maar het is niet alleen aan de werkgevers en werknemers volgens Van der Spek. “Ik hoop van ganser harte dat de politiek op dit gebied concreter actie gaat ondernemen.”
 
 
Bronnen: www.performa.nl, radio 1

Geplaatst in: Arbeidsmarkt