HPHC = Samenwerken

HPHC werkt samen met uw medewerkers, leidinggevenden en HR professionals. Gericht op duurzame inzetbaarheid.

Maatwerk Arbodienst

U krijgt van uw huidige arbodienst niet de ondersteuning die u nodig heeft? In moeilijke dossiers blijft de terugkoppeling vaag en krijgt u niet het advies waar u en uw medewerker mee verder komen?
 
Dan is het tijd om over te stappen naar HPHC. Wij doen graag zaken met bevlogen werkgevers!

Het gaat om mensen!

Goed HR-beleid richt zich op ontwikkeling van mensen. Het vindt een persoonlijk antwoord op de vraag hoe iemand met plezier kan werken en tegelijkertijd fit en gelukkig blijft. Hoe balans kan worden gevonden tussen werk en privé en hoe een talent zich kan ontwikkelen. HPHC zorgt samen met u voor uw grootste kapitaal: uw mensen. En dat ziet u terug in de jaarresultaten.

Gezonde mensen. Gezond bedrijf.

HPHC helpt uw werknemers fit en in balans te blijven. Want gezonde werknemers vormen een gezond bedrijf. Dat is ons uitgangspunt. Healthy People Healthy Company.
Vragen? Bel of mail ons.
Vragen? Bel 088 222 5777 of
mail ze via het contactformulier 

Overgang Wintertijd/Zomertijd is ongezond

Geplaatst op 20.3.2010
De overgang van wintertijd naar zomertijd is volgens Prof. dr. Domien Beersma ongezond. In de komende week zal half Nederland met een katerig gevoel naar het werk gaan. Dat niet alleen, er is namelijk bewijs dat de overgang naar zomertijd gepaard gaat met meer stress en meer hartaanvallen.
 
"De wetenschappelijke bewijzen stapelen zich op: de biologische klok heeft een immense invloed op onze gezondheid", aldus de hoogleraar uit Groningen. Zweedse onderzoekers hebben ontdekt dat er op de maandag na de omschakeling naar de zomertijd 5% meer hartaanvallen zijn en meer auto-ongevallen plaatsvinden. De groep die de meeste moeite heeft met de omschakeling zijn de avondtypes (eveningness). Het zijn de types die in de avonden makkelijk een uurtje later naar bed gaan. Zij kunnen in de eerste week moeilijk de omschakeling maken naar de zomertijd. Hun biologische klok stribbelt in de ochtend tegen.
Prof. dr. Domien Beersma pleit dan ook voor meer flexibiliteit in de werktijden: "Laat mensen werken wanneer ze dat het beste past, dat levert niet alleen gezondheidswinst op maar ook economisch voordeel. Als we niet allemaal om 9 uur beginnen met werken, staan we minder lang in de file, bijvoorbeeld". (Bron: Rijksuniversiteit van Groningen).

Geplaatst in: